The Lone Arrangers Keyboard Forum  
Home Register Blogs FAQ Members Calendar Map Search Today's Posts Mark Forums Read

  
Go Back   The Lone Arrangers Keyboard Forum > Discussion Forums > Yamaha Tyros 1, 2, 3, 4 & 5
Reload this Page Panel Setting Issue T5/76
Notices

Yamaha Tyros 1, 2, 3, 4 & 5 This forum is primarily intended for discussion, plus help & advice on the Tyros series of Yamaha keyboards. Is the new Tyros 5 on your wish list?

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Panel Setting Issue T5/76
(#1 (permalink))
Old
Tonto's invited me to dinner
Tyros 5
 
Status: Offline
Posts: 14
Threads: 4
Join Date: Apr 2014
Default Panel Setting Issue T5/76 - 20-04-2014, 12:46 PM

Just found another issue this morning.

When I save a style with a modified sound every time I use the style the sound name defaults to the preset one even though the changes I've made are there the new name just keeps getting replaced.

e.g. I modified StereoRock guitar to StereoRockMod1 but every time I load the style it reverts to saying StereoRock, the sound is as I had set it just the name changes. Any ideas what causes this?

I have mentioned this in my other thread but wanted a thread of it's own to hopefully get some response on this.

Cheers

Martin
Reply With Quote
Re: Panel Setting Issue T5/76
(#2 (permalink))
Old
Kemo Sabe invite me to dinner
Tyros 4
 
Status: Offline
Posts: 181
Threads: 1
Join Date: Oct 2011
Location: Scotland
Default Re: Panel Setting Issue T5/76 - 20-04-2014, 04:12 PM

Hi Martin,

When the keyboard loads an 'edited' voice, apparently it loads the original version of the voice and then applies the edits to it which are contained in the edited voice file. Presumably when loaded as an OTS, the MAIN display is displaying the voice name from the original voice I.D. number instead of using the file name itself.

I don't know why Yamaha haven't managed to 'fix' this yet. In fact I don't know if they've even bothered trying. It used to be the same with user voices memorised in Registrations too, although that is no longer the case on the latest boards, and even my T4 shows the correct names for these.

It has been like this for user voices in OTS for as long as I can remember and they have had plenty of opportunities to fix it, so maybe there is some specific problem with what is saved in OTS that prevents the real voice name from being used, although the keyboards manage to apply the edits to the voice, so you might think that the OTS must contain the edited file name.

However it is possible that they actually contain a copy of the voice edits themselves! Certainly if you look at a style in a Hex Editor, I can't identify any ASCII text string of the file name of any of the OTS voices, even the original preset ones, so it probably is just the original voice ID number that is stored and used to display the name!

You would think that it shouldn't be any more of a problem to fix it for OTS than it was for the same problem with registrations, but without knowing what is actually saved in each type of file, we can't say, and it may not be possible without some major change to the OS.

However it is confusing, and although you realised that the voice actually being played is your edited version, many people do not, and think that the original version has been loaded.

Maybe you should try contacting Yamaha for their reasoning behind this.

Regards

Ian
Reply With Quote
Re: Panel Setting Issue T5/76
(#3 (permalink))
Old
Tonto's invited me to dinner
Tyros 5
 
Status: Offline
Posts: 14
Threads: 4
Join Date: Apr 2014
Default Re: Panel Setting Issue T5/76 - 20-04-2014, 04:41 PM

Hi Ian

Thanks for your reply, I have contacted Yamaha today, twice now one being about this issue, you would think that they would sort this out if it's always been an issue.

I know it's only minor but it is confusing and doesn't help you if you wanted to reuse a voice you editor but couldn't remember what you called it.

Maybe more users need to contact Yamaha and let them know about these issues, maybe then they may do something about them.

Thanks again.

Cheers

Martin
Reply With Quote
Re: Panel Setting Issue T5/76
(#4 (permalink))
Old
I'm new around here
Pro 9000, Tyros 5
 
Status: Offline
Posts: 2
Join Date: Feb 2015
Default Re: Panel Setting Issue T5/76 - 04-01-2017, 04:15 PM

if you save the style in registration then when you select that registration then it will shows the correct file name .

Good day
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
2016 The Lone Arrangers Keyboard Forum - All rights reserved
Hosting and custom code provided by iBox-Security